Wilt u ook uw talenten inzetten voor de zonnerevolutie?


Het feit dat u op dit moment onze website bezoekt doet vermoeden dat u interesse hebt in lokale energieopwekking door middel van zonnepanelen. Zo niet, dan is het hierna volgende voor u niet interessant.

WattNu heeft enkele jaren niet van zich laten horen na het geslaagde project op het gemeentehuis; een in die tussentijd gepland project liep helaas vast op veranderde plannen van de dakeigenaar.

De eerste stap voor het Vitusproject dat nu vol op stoom ligt, is gezet medio 2017: in de zomer van 2018 zullen in totaal 400 zonnepanelen op het Sint-Vituscollege en de Sint-Vitusmavo geplaatst worden. Zonnepanelen die worden gefinancierd door ouders, medewerkers en buurtbewoners; die vervolgens gebruik kunnen maken van de voordelen van zonne-energie. Momenteel zijn wij alweer in overleg over een volgend project van vergelijkbare grootte.

Vooralsnog is het bestuur nog in staat om alles op de rails te houden, maar dat kost veel tijd en inspanning; zeker sinds wij in december afscheid namen van medebestuurslid en secretaris Wilbert van Waes, die na vele jaren trouwe dienst vertrok. Wij zijn nu op zoek naar een nieuw bestuurslid, bij voorkeur iemand met juridische en/of  financiële en/of  technische kennis, en/of kennis van projectmanagement. Omdat je dat allemaal niet in één persoon kunt krijgen, en wij statutair maximaal 5 bestuursleden mogen hebben, lijkt dit een onmogelijke wens. Maar: niets let ons om een  adviseur te benoemen, of zelfs meer!  Misschien iets minder eervol, maar met precies dezelfde bezoldiging van 0 €.

Dus wilt u zelf actief meewerken, meld u aan via info@wattnu.org !!

Een andere kwestie waarin wij uw hulp inroepen is de zoektocht naar geschikte daken. Die moeten tenminste 300 m2 groot zijn, bij voorkeur plat. Hebt u zo’n dak, of kent u iemand met zo’n dak, laat het ons weten, opdat wij daarop af kunnen gaan!

HOE MEER ZONNEPANELEN ACTIEF ZIJN, DES TE SNELLER GAAT DE ENERGIETRANSITIE!