Zonnepanelen op het Sint-Vitus College!


We zijn ontzettend blij om te kunnen vertellen dat het Sint-Vitus College en WattNu gaan samenwerken. Het Sint-Vitus College heeft al lang de wens om een voortrekkersrol te spelen op het gebied van duurzaamheid. WattNu wil alle burgers in de Gooise Meren de mogelijkheid bieden om te investeren in zonne-energie. Zo groeide onze ambitie om samen een collectief zonnestroomproject te realiseren.

Het plan is om op de daken van het Sint-Vitus College in Bussum en de Sint-Vitus Mavo in Naarden zonnepanelen te plaatsen. De verwachting is dat er plek is voor rond de 500 panelen. Deze panelen kunnen worden gekocht door betrokken burgers en ouders van leerlingen. Zij krijgen alle voordelen van zonnestroom zonder dat zij zelf panelen op hun dak hoeven leggen. Deze mogelijkheid is aantrekkelijk voor mensen die geen geschikt dak hebben. Bijvoorbeeld omdat ze in een huurhuis, appartement of beschermd dorpsgezicht wonen. Ook voor mensen die wel willen investeren in zonnepanelen, maar geen zin hebben in de aanleg en het onderhoud, of die panelen op hun dak niet mooi vinden, is deze optie aantrekkelijk.

Wij verwachten dat wij geïnteresseerden in september een concreet aanbod te kunnen doen. Via Facebook en nieuwsbrieven zullen wij u op de hoogte houden.