Nieuwe training energiecoaches vanaf 23 maart

Wattnu heeft in 2020 veel plannen voor het verduurzamen van de woningen in Gooise Meren. Uit de wijken komen veel aanvragen om informatie en om ondersteuning op dit terrein bij ons binnen. Ons enthousiaste team van energiecoaches heeft daarom versterking nodig.

Energiecoaches voeren als vrijwilliger gesprekken met bewoners om wensen en prioriteiten te begrijpen. Ze nemen de energiestaat van het huis door en helpen de bewoners om een stappenplan voor energiebesparing te maken. Ze verkennen samen met de bewoners welke maatregelen passend zijn. Ook kunnen ze informatie aanreiken over subsidies en financieringsmogelijkheden.

Op maandag 23 maart start een nieuwe training Energiecoach voor energiebesparing. De cursus beslaat vier dagdelen (in de avond van 18.30 – 22.00 uur). De training wordt gehouden in de bibliotheek van Weesp, Oudegracht 67. Het programma voor de training is als volgt:

  • Maandag 23 maart 2020: training bouwkundig advies
  • Maandag 30 maart 2020: training installaties
  • Maandag 6 april 2020: training praktijk
  • Maandag 20 april 2020: training energieke gesprekken

Wanneer u bewoners wilt helpen energie te besparen en als u ca 4 uur per week beschikbaar bent, aarzel dan niet en mail naar energiecoach@wattnu.org. Of vul hier het aanmeldformulier in. We nemen dan contact met u op om u verder te informeren.