Nieuwe energiecoaches gezocht

Wattnu heeft in 2020 veel plannen voor het verduurzamen van de woningen in Gooise Meren. Uit de wijken komen veel aanvragen om informatie en om ondersteuning op dit terrein bij ons binnen. Ons enthousiaste team van energiecoaches heeft daarom versterking nodig.

Energiecoaches voeren als vrijwilliger gesprekken met bewoners om wensen en prioriteiten te begrijpen. Ze nemen de energiestaat van het huis door en helpen de bewoners om een stappenplan voor energiebesparing te maken. Ze verkennen samen met de bewoners welke maatregelen passend zijn. Ook kunnen ze informatie aanreiken over subsidies en financieringsmogelijkheden.

Op woensdag 22 januari start een nieuwe training Energiecoach voor energiebesparing. De cursus beslaat vier dagdelen, waarbij gekozen kan worden uit een middag- (13 – 17 uur) of een avondsessie (18.30 -22.00 uur).

Wanneer u bewoners wilt helpen energie te besparen en als u ca 4 uur per week beschikbaar bent, aarzel dan niet en mail naar energiecoaches@wattnu.org. We nemen dan contact met u op om u verder te informeren.