Nieuwe training energiecoaches

Wattnu heeft in 2020 veel plannen voor het verduurzamen van de woningen in Gooise Meren. Uit de wijken komen veel aanvragen om informatie en om ondersteuning op dit terrein bij ons binnen. Ons enthousiaste team van energiecoaches heeft daarom versterking nodig.

Energiecoaches voeren als vrijwilliger gesprekken met bewoners om wensen en prioriteiten te begrijpen. Ze nemen de energiestaat van het huis door en helpen de bewoners om een stappenplan voor energiebesparing te maken. Ze verkennen samen met de bewoners welke maatregelen passend zijn. Ook kunnen ze informatie aanreiken over subsidies en financieringsmogelijkheden.
In verband met de maatregelen omtrent het Corona virus zijn de basistrainingen voor energiecoaches in de maand juni vervangen door interactieve online webinars. Deze webinars worden georganiseerd door Hoom. Coöperatie Hoom is een landelijke coöperatie die lokale energiecoöperaties en initiatieven ondersteunt bij energiebesparing in hun regio.

Hoom geeft de online training tot energiecoach in zeven webinars van 1,5 uur. Het eerste webinar gaat over je rol als coach. Hoe gaat een coachgesprek in zijn werk en waarom zijn coaches zo belangrijk voor energiebesparing? In webinar 2 t/m 6 worden verschillende maatregelen en technieken besproken. Webinar 7 gaat over gesprekstechnieken. Hoe voer je een goed gesprek met de bewoner? Hoeveel informatie geef je in één gesprek en hoe kom je er eigenlijk achter wat de wensen van de bewoner zijn?

De online training bevat alle onderdelen van de ‘normale’ training tot energiecoach, behalve het praktijkdeel. We zullen deze later in het jaar inplannen.

Basistraining september 2020

Op woensdag 9 september start een nieuwe training Energiecoach voor energiebesparing in Bussum. De cursus beslaat vier dagdelen waarbij u de keuze heeft tussen een middagprogramma van 13.00 tot 17.00 uur of een avondprogramma van 18.30 tot 22.00 uur. De trainingen worden gehouden in Regiokantoor, Bordesstraat 2 in Bussum. Indien de beperkende maatregelen vanwege het Corona virus door de regering worden verlengd zullen de trainingen online worden verzorgd. Het programma voor de training is als volgt:

  • Woensdag 9 september  2020: training bouwkundig advies
  • Woensdag 16 september 2020: training installaties
  • Woensdag 23 september 2020: training praktijk
  • Woensdag 30 september 2020: training energieke gesprekken

Wanneer u bewoners wilt helpen energie te besparen en als u ca. 4 uur per week beschikbaar bent, aarzel dan niet en mail naar energiecoach@wattnu.org. Of vul hier het aanmeldformulier in. We nemen dan contact met u op om u te informeren over de inzet van energiecoaches en de verschillende trainingen.

Basistraining november 2020

Deze basistraining start op 4 november 2020.