Duurzame en betaalbare warmte. Samen goed geregeld!

Bewonersavonden Duurzame Warmte in Muiderberg, Kerk aan Zee op 15 en 20 oktober 2020

Door de aangescherpte coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk om bewoners fysiek in de kerk te ontvangen. De tweede bewonersbijeenkomst vindt plaats op 20 oktober a.s. Deze bijeenkomst is rechtstreeks te volgen via een livestream door gebruik te maken van onderstaande zoomlink.

https://zoom.us/j/94118113586

• Meeting ID: 941 1811 3586
• Passcode: 170196

De avond begint om 20:00 uur. Wanneer u voor het eerst Zoom gebruikt zal er wellicht eenmalig een programma op uw computer of tablet moeten worden geïnstalleerd. Wij raden u aan om dat ruim voor de bijeenkomst te doen.

Gedurende de gehele bijeenkomst kunt u vragen stellen via de chat. Tijdens de eerste bijeenkomst op donderdag 15 oktober jl. is gebleken dat dit heel goed werkt en we alle vragen op de goede manier hebben kunnen beantwoorden.

We hopen u online te mogen ontmoeten!

Wattnu coöperatief warmtenet Muiderberg

Muiderberg duurzaam en betaalbaar verwarmen, kan dat? Ja, dat kan! Want in het IJmeer zit voldoende warmte in het oppervlaktewater om heel Muiderberg duurzaam en aardgasvrij te verwarmen. Bovendien, de komende jaren wordt in Muiderberg het riool vernieuwd, dus waarom deze kans niet benutten om er een warmtenet in te leggen? En wat blijkt? Dit is helemaal niet zo’n gekke gedachte. Het gelijktijdig aanleggen van het warmtenet scheelt veel geld. Dus als zoveel mogelijk bewoners meedoen met het coöperatieve warmtenet profiteert Muiderberg meteen van een aanzienlijke kostenbesparing.

Wattnu, voor en door bewoners

Energiecoöperatie Wattnu, een organisatie voor en door bewoners zonder winstdoelstelling en commerciële belangen, is met een groep enthousiaste Muiderbergers aan de slag gegaan. In samenwerking met de gemeente Gooise Meren is er een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd en zijn de eerste subsidies zijn aangevraagd.

Samen voor duurzame en betaalbare warmte!

De eerste stappen voor een coöperatief warmtenet Muiderberg zijn gezet. Als vervolg houden we op 15 en 20 oktober a.s. informatieavonden voor bewoners. Tijdens deze avonden presenteren we de plannen en is er alle gelegenheid om vragen te stellen. Om heel Muiderberg daadwerkelijk aan te sluiten op duurzame warmte moet nog veel meer gebeuren. En dat kan als we het samen goed regelen. Met een oplossing die duurzaam, betaalbaal en lokaal is. Want het warmtenet wordt door en voor Muidenbergers.

Wattnu start met een apart kernteam van Muiderbergers om medebewoners te ondersteunen. Vrijwillige energiecoaches van Wattnu gaan bewoners adviseren hoe ze hun woning kunnen aansluiten op het warmtenet en verder kunnen verduurzamen. Ambassadeurs gaan aan de slag om buren en straatgenoten te informeren over dit project. Op allerlei vlakken is er volop mogelijkheid om samen aan de slag te gaan.

Muiderbergers doe en denk met ons mee!

Meld u hierbij aan voor één van de bewonersavonden. En laat uw interesse, vragen of opmerkingen aan ons weten via muiderberg@wattnu.org.